Mi van a Pöndöly mögött?

Kultúra · 2022.június 30.

A zentai Pöndöly Magyar Művelődési Egyesület második alkalommal szervezi meg a Mi van a Pöndöly mögött? című népzenei találkozót Zentán a Kertek helyi közösségben (József Attila utca 54.) 18 órai kezdettel. Az esemény célja a környékbeli csoportok népdalelőadásainak megismerése, az együtt éneklés öröme, barátkozás és a magyar népdalkincs bemutatása és megőrzése, nemcsak a csoportok között, hanem a zentai népdalkedvelő közönség körében is.

A résztvevők a következők: A zentai Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ Ispiláng énekcsoportja, az óbecsei Botra férfikórus, a csókai Csalogány asszonykórus, a gunarasi Rozmaring asszonykórus, az oromhegyesi Petőfi Sándor ME vegyes kórusa és citerazenekara, a bogarasi Búzavirág ME, a csantavéri Mendicus tamburazenekar, a törökfalui Százszorszép ME, a tornyosi Ady Endre ME asszonykórusa és tamburazenekara, valamint a zentai Sarkantyú tamburazenekar és Pöndöly asszonykórus.

A rendezvény támogatói: Zenta Község Önkormányzata, a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság.

Az egyesület egész évi támogatói pedig: Zenta Község Önkormányzata, a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság, a Csoóri Sándor Alap, a Tartományi Művelődési, Tájékoztatási és Vallási Közösségi Titkárság.

A vendégeket a szervezők 17 órától várják a Kertek helyi közösség termében.

Horváth Attila 

(Magyar Szó, 2022. június 29.)