Szabó Szebasztián megdöntötte az egyéni csúcsát

Sport · 2022.június 21.

Újabb remek eredménnyel tette le névjegyét a világ legjobb úszói között a kiváló zentai születésű úszó, Szabó Szebasztián, aki ezúttal a 100 méteres gyorsúszásban alkotott nagyot, ugyanis a kedd délutáni elődöntőben megdöntötte egyéni csúcsát (48.45), és fantasztikus úszással élete eddigi legjobb idejét érte el (48.19).

Szabó Szebasztián kiválóan kezdte az elődöntőbeli futamát, 50, 100 sőt 150 méternél is igen jó helyen állt, ám a végére kissé elfáradt, ami azonban csupán a helyezésben mutatkozott meg, az időeredményben nem, hiszen a 48.19-es idő olyan eredmény, amire méltán lehet büszke.

Az egyéni csúcs megdöntése sem volt azonban elegendő ahhoz, hogy bejusson a szám fináléjába, ám így is az előkelő 12. helyen zárt a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokság ezen versenyszámában. A kiváló sportoló a futamát követően elégedetten nyilatkozott, kiemelve, úgy érzi, ezúttal sikerült 101 százalékot otthagynia a medencében, ezért nem lehet oka panaszra, majd hozzátette, bízik abban, hogy a jövőben ebben a számban is még tovább tudja majd javítani az egyéni legjobbját.

H. Sz.

Fotó: MTI – Illyés Tibor, Kovács Tamás