Szabó Szebasztián hatodik a világbajnokságon!

Sport · 2022.június 19.

A kiváló zentai születésű úszó, Szabó Szebasztián hatodik lett 50 méteres pillangóúszás ma délutáni döntőjében a budapesti Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon. A számot az amerikai Caeleb Dressel nyerte, megszerezve ezzel pályafutása 15. világbajnoki címét.

Szabó Szebasztián a szám Európa-bajnokaként a szombati elődöntőben mindössze egy századdal maradt el a korábban felállított országos csúcsától (22.91), így az ötödik idővel várta a finálét, ahol a rajtot ugyan jól kapta el a 26 éves versenyző, aki 2019-ben Kvangdzsuban ötödik volt ebben a számban, azonban 23.01 másodperces idejével az érmekért folyó harcba végül nem tudott beleszólni.

Szabó Szebasztián a döntőt követő nyilatkozatában csalódottságának adott hangot annak kapcsán, hogy nem sikerült megjavítania egyéni legjobbját, illetve ezzel együtt az országos csúcsot, ugyanis mindenképpen szeretett volna a hazai közönség előtt is bizonyítani, és lehetőség szerint éremmel köszönni meg a szurkolóknak a biztatást, ugyanis óriási élményt jelentett számára, hogy ennyien szurkoltak neki. Mint mondta, érzi, hogy benne van az igazán nagy eredmény, csak az a kérdés, hogy az mikor jön majd ki belőle.

Szabó Szebasztián összességében nem lehet elégedetlen a világbajnoki hatodik helyezéssel, még annak ellenére sem, hogy ezúttal nem sikerült megjavítania az egyéni legjobbját, ugyanis amennyiben sikerült volna jobb időeredményt úsznia az országos csúcsánál, akkor sem biztos, hogy felállhatott volna a dobogóra, ami jól jelzi, milyen erős volt a budapesti vizes világbajnokság férfi 50 méteres férfi pillangóúszásának a mezőnye.

H. Sz.

Fotó: Szabó Miklós (Nemzeti Sport)