Megkezdődött a X. Tiszavirág Fesztivál Zentán

Szabadidő · 2022.június 18.

Az idén szerencsére az égiek és a tiszavirágok is kegyesek voltak a zentai Tiszavirág Fesztivál szervezőihez, mivel a kora délutáni órákban összesereglett sötét felhők békésen elvonultak, míg a kora esti órákban a fesztivál helyszínéről, a Tiszavirág sétányról is jól látható volt a kérészek tánca. A rendezvénysorozatot hagyományosan a Tisza Menti Fúvószenekar nyitotta meg a hangversenyével, majd a borutcában a szabadkai Contrabayando formáció lépett fel, amelynek produkcióját Mirko Popov akusztikus koncertje követte.

A nagyszínpadon a The Bestbeat Beatles emlékzenekar varázsolta elénk a legendás angol zenekar örökzöld szerzeményeit, majd a szegedi Gypo Circus fergeteges koncertjén bulizhatták ki magukat a legkitartóbb fesztiválozók.

Szombaton a délelőtti órákban az alsó rakparton retro horgászversenyt szerveztek. Öt órától a szervezők a legkisebbek számára lehetőséget nyújtanak arra, hogy alkotásaikkal kiszínezzék az alsórakparti sétányt, fél hattól elkezdődik a Csíkos-Pöttyös zenekar gyermekkoncertje, este nyolc órától pedig táncház várja a néptánc kedvelőit.

A Bor utcában lévő kisszínpadon délután fél öttől a helybéli Stevan Mokranjac Alapfokú Zeneiskola növendékei lépnek fel. Őket a Borfolk népzenei együttes koncertje, majd a Sambans formáció fellépése követi, végül a programot a Latin Combo Duo Cubano együttes és az Inke akusztikus zenekar fellépése zárja. A nagyszínpadon este fél kilenctől a Los Orangutanes koncertezik. Őket a fesztivál fénypontja, a fáklyás hajós felvonulás és a tűzijáték követi este tíz órától, majd a Bijelo Dugme Beogradski emlékzenekar koncertje zárja az idei fesztivált.

A fesztivál szervezői az idén a fesztivál borának megválasztását a látogatókra bízták, a játékban résztvevőket pedig egy sorsolást követően megjutalmazzák.

Horváth Zsolt

(Magyar Szó, 2022. június 18.)

Fotó: Gergely Árpád