Tehetségnapot tartottak a Mórában

Oktatás · 2022.június 17.

A természettudományok segítenek abban, hogy megismerjük a körülöttünk lévő világot és annak folyamatait. A Móra Tehetségpont ennek a szellemében szervezte meg csütörtök délelőtt a IX. Tehetségnapot az egyesület székházában. A központi téma ezúttal a víz volt. A résztvevők megismerkedhettek a víznek a környezetre gyakorolt hatásaival, valamint betekintést nyerhettek a lúgok és a savak világába, jobban megismerve ezáltal a környezetükben lejátszódó folyamatokat.

Az ilyen és ehhez hasonló foglalkozások segítenek abban, hogy a természettudományokat közelebb hozzuk a gyerekekhez, és abban is, hogy játékosan megismerjék a természetben lezajló reakciókat, ugyanis rendkívül fontos, hogy nyitott szemmel járjanak, és értsék a körülöttünk zajló eseményeket. A Móra Tehetségpont kiemelt feladatának tartja, hogy bemutassa a gyermekeknek a különböző tehetségterületeket, és ezáltal lehetőséget teremtsen számukra arra, hogy jobban megismerjék a saját lehetőségeiket, hozzájárulva mindeközben ahhoz is, hogy később biztonságban mozogjanak a hozzájuk legközelebb területeken.

A foglalkozást Máriás Ildikó, a Zentai Gimnázium kémiatanára, valamint Fajka Valéria, a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium kémiatanára vezette, akik játékosan, ugyanakkor szakmailag is igen magas szinten végezték feladatukat, így a résztvevők észre sem vették, hogy tudásuk milyen mértékben gyarapodott.

A programot a Magyar Nemzeti Tanács, Zenta község önkormányzata és a Thurzó Lajos Művelődési és Oktatási Központ támogatta.

Perpauer Attila