A harmadik generáció

Szabadidő · 2022.június 15.

A napokban egy új civil szervezettel lett gazdagabb Zenta község civil színtere. A minap ugyanis megtartották a Harmadik Generáció elnevezésű, elsősorban a nyugdíjasok érdekeit szem előtt tartó egyesület alapító közgyűlését a Centar–Tópart helyi közösségben. Ennek jegyében elsősorban a község területén élő idősebb, nyugdíjas polgárok jelentkezésére számítanak.

Stevan Pavlović, az egyesület vezetője elmondta, hogy az alapítók korábban a zentai nyugdíjas-egyesület tagjai voltak, de sokan elégedetlenek voltak annak tevékenységével, ezért egy új egyesület megalapítása mellett döntöttek.

– Nem értettünk egyet az ottani vezetőség elveivel, ezért úgy vélekedtünk, alapítunk egy új nyugdíjas-egyesületet – magyarázta Pavlović, aki elmondta, hogy egyesületükön keresztül segíteni szándékozzák a nyugdíjasokat, főleg a rászorulókat, és kirándulásokat is szeretnének szervezni számukra.

– Sokan igényelnék a kirándulásokat, főleg azok, akiknek nincs személygépkocsijuk, amivel bárhova is el tudnának menni, társas esteket is szeretnének tartani, ugyanis ők ezt is hiányolták eddig.

Az egyesület vezetője elmondta, hogy az alapító ülésen a másik szervezet nőegyletének a legtöbb tagja is megjelent. Az újonnan bejegyzett egyesület jelen pillanatban a tömegesítésen, illetve irodahelyiségük berendezésén fáradozik. A Harmadik Generáció a Zenta községhez tartozó falvak nyugdíjasaira is számít, akik közül néhányan már az alapító ülésen is megjelentek.

Horváth Zsolt

(Magyar Szó, 2022. június 15.)