Keviben a szülők is báboznak

Oktatás · 2022.június 13.

Nagy fába vágta a fejszéjét a kevi Móra István Művelődési Egyesület és a helyi szülők közössége a Móra Tehetségponton keresztül, ugyanis a közelmúltban bábozásra adták a fejüket. A téli időszakban a Télapó kesztyűje című mesedarabot állították színpadra Kopasz Ildikó óvónő irányításával. A produkcióban a főszerepet Bálint Brigitta vállalta.

Az egyesület első előadásával nem kizárólag a gyermekeket szólította meg, hanem a szülőket is, annak érdekében, hogy rendhagyó módon együtt dolgozhassanak, megerősítve ezáltal a szülők egymás közötti kapcsolatát, illetve különleges meglepetést szerezve mindeközben a gyerekeknek is, akik nagy érdeklődéssel várták a bemutatót. A premierre az egyesület nagykarácsonyi műsorán került sor, ahol óriási sikert aratott a produkció. A résztvevők közül többen is elmondták, csodálatos élményt jelentett számukra a közös munka, amelynek során mindenki a legjobbat hozta ki magából. Sokuknak a kisiskolás emlékek jöttek elő, és valamennyien nagyon élvezték, hogy a gyerekeik mellett maguk is újra színpadra állhattak. A csapat tagjai a nagy sikerre való tekintettel úgy döntöttek, hogy a következő iskolaévben is készítenek egy előadást, amelyet a gyermekhéten szeretnének majd bemutatni. A darabot szintén Kopasz Ildikó rendezi. Nem titkolt céljuk, hogy amennyiben lehetőségük nyílik rá, több helyszínen is bemutatkozzanak, abban bízva, hogy talán majd mások is kedvet kapnak a rendhagyó módon megvalósuló együttműködéshez.

A programot a Magyar Nemzeti Tanács támogatta, és a szülők gyermekeikkel együtt megtekinthették a Szabadkai Gyermekszínház Tarkabarka haragtár című előadását, amivel kiváló családi programot kaptak ajándékba, ezáltal a kistérségben élőknek is lehetőségük adódott arra, hogy színházi előadáson vegyenek részt, illetve a csapat tagjai tapasztalatot is szerezhettek a következő előadásuk előkészítéséhez.

Nagy-nagy köszönet illeti a szülőket, amiért időt szakítottak arra, hogy közösen részt vegyenek egy ilyen különleges családi programban, illetve a Tehetségpontot is, amely felismerte, hogy támogatni kell a családokat, folyamatosan segítve őket az érvényesülésben, illetve újabbnál újabb lehetőségeket biztosítva számukra a szabadidejük hasznos és tartalmas eltöltésére.

Perpauer Attila