Györe hősies küzdelme

Sport · 2022.május 26.

A kiváló zentai teniszező, Györe László ismét bebizonyította, hogy bizony a férfi teniszezők világranglistájának legelőkelőbb helyein szerepkő vetélytársaivl szemben is képes felvenni a versenyt, sőt ha jól megy neki a játék, akkor bárkit képes megszorongatni, onnan pedig már csak egy lépés a győzelem.

Azt követően, hogy néhány héttel ezelőtt óriási csatát vívott a világelső Novak Đoković ellen, akit kis híján le is győzött, most a francia nyílt teniszbajnokság harmadik fordulójában a világranglista második helyén álló orosz Danyiil Medvegyevvel hozta össze a sors. Annak ellenére, hogy Györe Lacinak korántsem ment olyan jól a játék, mint az ominózus  Đoković elleni mérkőzésen, az orosznak alaposan meg kellett küzdenie a győzelemért, amit végül két óra és harminchét perces csata után 6:3, 6:4, 6:3-as eredménnyel zsebelt be.

Az elmúlt hetekben mutatott formája alapján tehát joggal bízhatunk abban, hogy a közeljövőben néhány újabb kiváló eredménnyel örvendeztet majd meg bennünket a zentai sport egyik legnagyobb alakja.

H. Sz.