Iskolanap a Tömörkény István kihelyezett tagozaton

Oktatás · 2018.december 20.

Különleges hangulat jellemezte a Stevan Sremac Általános Iskola Tömörkény István Kihelyezett Tagozatának hagyományos iskolanapi, egyben karácsonyi műsorát, amelyet december 19-én, szerdán tartottak meg.

A rendezvényen tiszteletét tette Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere, Perpauer Attila, a községi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja, a Magyar Nemzeti Tanács tagja, Rózsa Endre községi tanfelügyelő, Urbán Zsuzsanna, a Stevan Sremac Általános Iskola igazgatónője, valamint a kihelyezett tagozatok pedagógiai vezetői is. Mivel a tornyosi iskola néhány évvel ezelőtt testvériskolákkal is gazdagodott, így a kunszentmártoni és a törökszentmiklósi testvériskola néhány dolgozója is osztozott az ünneplésben az intézmény tanulóival és pedagógusaival.

Az iskolanapi műsor a kollektíva összefogásáról tanúskodik, hiszen mind az alsó, mind a felső tagozatosok színvonalas produkciókkal készültek az ünnepségre. Az egybegyűltek hallhattak szavalatokat, tapsolhattak a táncosoknak, sőt egy igen érdekes színdarabot is figyelemmel kísérhettek. A rendezvény keretein belül került sor az iskola által meghirdetett rajz- és irodalmi pályázatra beérkezett alkotások díjazására is.

A műsor után az iskolában állófogadás várta a vendégeket, a diákok pedig játékos foglalkozások keretében folytathatták az ünneplést.

Horváth Szabolcs